Mitt liv och tankar

2014-10-22
13:25:38

MackMyra och Sölvesborg

I helgen som var så var vi på resa ner till Sölvesborg och sedan över till Danmark Köpenhamn för att hämta Rogers Whisky MackMyra extrarök på Sherryfat.
Vi åkte på fredag eftermiddag den 17/10 vid 2-tiden då Roger kom och hämtade mig på jobbet och sedan var det några timmars resa ner till Sölvesborg där Eva och Ärtan bor. Vi tog ett par rastpauser på vägen med bl a lite mat på Burger King.
 
Vi lyssnar på talbok när vi åker bil så denna gång lyssnade vi på "En nästan vanlig man" av Dag Öhrlund/Dan Butler och Stefan Sauk är uppläsare och vilken uppläsare han är så jäkla bra. Riktigt spännande bok samt lite otäck att det finns sådan psykopater ute. Vi hann tyvärr inte lyssna klart den på denna resa så vi får lyssna lite varje dag när vi kommer hem.
 
 
 
När vi kom ner på kvällen så satt redan Ärtan, Eva och Evas dotter Linda i den varma vedeldade tunnan så vi bara bar in grejer och sedan på med baddräkt och badbyxor och plums i. Jätteskönt var det.
 
 


På lördagen så gick vi upp hyfsad tid för Roger och jag skulle ju vidare till Köpenhamn för att hämta hans Whisky som har legat på Fjäderholmarna några år sedan 2009-01-26 och tappades på flaska i år 2014-08-15. Vi hämtar den i Danmark för att då blir alkoholskatten billigare än om vi skulle hämta den på systembolaget. Samt att vi fick en liten tripp och hälsa på goa vänner neråt landet.
 
När vi ändå var i Köpenhamn så passade vi på att gå på KFC Kentucky Fried Chicken på Fields köpcenter. Det var gott men inte riktigt höjdare men jag skulle gilla om det fanns i Stockholm mums. Jag gillar ju sådant där fett och friterat.
 
 
 
 
 
 
 
 

När vi kom tillbaka till Ärtan på kvällen igen så åkte ju självklar en flaska Whisky fram provsmakning såklart. Oj vad nöjd min Roger såg ut. Han gillade den verkligen. :) Sedan vart det bad på kvällen igen.
 
 
 
 
På söndagen var det dags att åka hem igen. En kort trip men en trevlig trip. På vägen hem stannade vi till i Trosa och hälsade på mamma och pappa. :)